fbpx
Вести

Дополнителни субвенции за развој на свињарството

Поради зголемениот увоз и помалата потрошувачка на свинско месо во зимските месеци фармерите трпат загуби. Годинава велат е најкритична и неможат да се справат со трошоците за одгледување на добитокот.

dopolnitelni subvencii za razvoj na svinjarstvoto

 

Од тие причини Министерството за земјоделство планира да обезбеди дополнителни субвенции кога има пад на побарувачката на свинското месо, односно во периодот од октомври до мај.

За гоеници потешки од 120 килограми, се планира сточарот да добие дополнителни 1.000 денари.

Финансиска поддршка се планира и за складирање на месото во ладилници.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close