fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Фактор“ анализа: Најпрофитабилни 30 македонски компании!

Дали се ова најпосакувани компании за работа?

Најуспешните 30 компании лани оствариле добивка поголема од 635 милиони евра и во државниот буџет само по основ на данок на добивка уплатиле барем 60 милиони евра! Меѓу најуспешните 30 компании има по: 3 рудници, 3 челичарници, 3 болници и 4 банки. Најбројни меѓу најуспешните се компаниите за производство и ги има 14. Меѓу најпрофитабилните 10 се услужни компании. Секое од друштвата на листата подолу е посакувана дестинација за вработување затоа што важат за успешни компании кои освен што профитираат и добро се грижат за своите вработени.

Повеќе на следниот линк https://faktor.mk/faktor-analiza-najprofitabilni-30-makedonski-kompanii-dali-se-ova-najposakuvani-kompanii-za-rabota

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close