fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Фактор анализа:Кои се најголемите месарници – семејни бизниси?

Во Македонија лани „леб“ од месото ваделе 18 месарници

Во Македонија лани „леб од месото“ ваделе 18 месарници кои успеале да направат приход од продажба поголем од еден милион евра. Најголем број од овие компании со дејност: продажба на мало на месо и месни производи во специјализирани продавници се семејни бизниси кои градат или имаат изградено препознатлив имиџ и доверба кај потрошувачите во локалните заедници во кои работат

Најголемите семејни бизниси – месарници успеале да „откинат“ над 40 милиони милиони евра на големите месарски ланци во Македонија, покажуваат податоците од анализата на „Фактор“ за работењето на малите семејни месарници лани.

Од податоците е видно дека има 18 компании -месарници чија дејност е продажба на месо на мало во специјализирани продавници, а кои успеале лани да направат приход од продажба кои надминуваат еден милион евра, пренесува Фактор-https://faktor.mk/

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close