вести

Германија забранува ГМО жита

 

germanija zabranuva gmo zhita

Од страна на германската влада вчера е одобрен предлог- закон за забрана за одгледување на жита со генетски модифицирани клетки (ГМО) . Во согласност со новите правила на Европската Унија, нејзините членки можат да го забранат одгледувањето на ГМО жита.

Веста преземена од Вест, видете на линкот https://clipping.sette.com.mk/SetteMasterSystem/sette/clip/1b56a71-54a5-b1ef-7e34-d4a4617

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close