fbpx
Вести

Индекси на цените во земјоделството

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во септември
2016 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот e зголемен за 1.0%, а кај аутпутот е
намален за 2.8%.

indeksi na cenite vo zemjodelstvoto 5
Во септември 2016 година, во споредба со септември 2015 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно
потрошени средства во земјоделството) изнесува 101.1, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за
инвестиции во земјоделството) изнесува 99.4.
Во делот аутпут, во септември 2016 година, во споредба со септември 2015 година, индексот на цените на
растителното производство изнесува 97.9 а индексот на цените на добиточното производство изнесува 95.7.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close