fbpx
Вести

Индекси на цените во земјоделството

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во декември
2015 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 3.2%, а кај аутпутот е
зголемен за 1.7%.

indeksi na cenite vo zemjodelstvoto
Во декември 2015 година, во споредба со декември 2014 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно
потрошени средства во земјоделството) изнесува 96.5, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за
инвестиции во земјоделството) изнесува 100.6.
Во делот аутпут, во декември 2015 година, во споредба со декември 2014 година, индексот на цените на
растителното производство изнесува 103.4, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 97.8.


земјоделие

 

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close