fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Исплатата на пензиите почнува од утре

Од сега два пати годишно системски ќе се зголемува пензијата на македонските пензионери

Исплатата на пензиите за октомври во Македонија ќе се случи на 1. ноември 2023 година.

Некои од македонските банки пензијата за своите корисници ја прават предвреме или ден порано, пишува Biznispro.com.

До пред десетинагодини пензиите се исплаќаа и на 15-ти во месецот, а сега истите исплаќаат во редовен рок односно на први.

Од минатиот месец пензиите се зголемија за 5,3 отсто, а веќе следниот март ќе има ново зголемување.

Од сега два пати годишно системски ќе се зголемува пензијата на македонските пензионери, и тоа во март и септември, а еден од клучните фактори за растот ќе биде динамиката на растот на просечната плата.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close