fbpx
Агро бизнисВестиМакедонија

Исплатата на пензиите започнува на 26 мај

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец мај 2021 година

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец мај 2021 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25.05.2021 година, за да обезбедат пензионерите да може да располагаат со мајските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26.05.2021 година.

Владата им препорачува на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:

 

 

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 26.05.2021 година (среда);

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 27.05.2021 година (четврток);

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 28.05.2021 година (петок); и

– За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 31.05.2021 година (понеделник).

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close