вестиСоветиТоп вести

J. Willibald GmbH- најуспешни во технологијата за дробење

(Oвој напис е објавен на: јануари 9, 2020)

        

Повеќе од 50 години J. Willibald GmbH е многу успешна во технологијата на дробење. Благодарение на нивните иновативни машини за дробење, може да се подготви широк спектар на биолошки материјали по желба. Покрај главното поле за компостирање, успешно се воспоставени и дробачи со голема брзина во областа на обработка на подлогата за биомаса и биогас.

Што се однесува до обработката на биомаса и компост, серијалот Ајкула ЕП 5500 особено се издвојува. Со оваа машина за дробење, секој материјал за биомаса може да се издроби совршено.

Машините за дробење на Вилибалд, исто така, ќе се користат во подготовката на супстратот. Бидејќи за подобра и побрза обработка и ферментација на супстрати на биогас, се препорачува супстратот да се распарчи и со тоа да се дефибризира.

Сите машини за дробење обработуваат различни суровини.

Покрај ѓубриво, на пр. Компири, шеќерна репка или силажа од трева, исто така, може да се дробат.

Исто така, со економични модели Willibald MS 3000 Minishark (шасија од 80 км на час) и стационарната електрична мапина за дробење UZ 80, горенаведената апликација е многу лесно да се направи.

Ако има големи количини на материјал што треба да се издроби, мобилниот „EP 5500 Ајкула I“ би бил вистинскиот избор. Ако имате помали количини, помалите машини би биле попрофитабилни. И ако новата машина не е доволно профитабилна за Вас, побарајте добра репарирана машина. Ние секогаш ќе ја најдеме вистинската машина за Вашите апликации.

Ве молиме најдете дополнителни информации на  www.willibald-gmbh.de

Тагови

Валентина Соколовска

Зелена берза – Гласот на земјоделецот Заедно со Вас, драги земјоделци, ја создадовме „Зелена берза“, како Здружение на земјоделци, како начин на заедничка работа преку кој ќе стигнеме до нашите јасни заеднички цели: да се слушне гласот на секој земјоделец, да размениме искуства, да создадеме услови во кои ќе можеме успешно да работиме, а земјоделскиот труд да добие соодветен приход. „Зелена берза“, постои за Вас, да ве поттикне, да ве информира, но и заеднички со Вас да се избори за квалитетно и исплатливо производство, за производи кои гарантирајќи квалитет ќе обезбедат сигурност, стабилност и добар профит. Визијата на најголемото, невладино и непрофитно, земјоделско здружение во Р. Македонија – „Зелена Берза“ е да прераснеме во здружение со илјадници членови, здружение со големо влијание врз законските норми кои го регулираат земјоделието и здружение кое ќе му даде глас на секој индивидуален земјоделец. Грб во тешките времиња и земјоделски промотор во добрите. Нашата мисија е да го промовираме македонскиот земјоделец, да градиме партнерски односи со производителите и со трговците, да создадеме заедница на македонските производители на храна која ќе ги претставува и ќе се бори за интересите на современето македонско земјоделие, во државата и странство. Приклучете ни се, бидете дел од нас. Раскажете ја вашата приказна, актуелизирајте го Вашиот проблем, презентирајте ја Вашата идеја, понудете добри совети. Ние сме тука, да го пренесеме Вашиот збор, да преземеме активности и заеднички да креираме успеси, што ни е силно потребно, на сите нас, кои директно или индиректно, сме дел од земјоделието. Успехот во оваа гранка, е успех на животот, зошто здравата храна е еден од клучните фактори за здрав живот, а земјоделецот е неговиот најважен столб. И нашиот месечник е олицетворение на вредностите кои ги застапува Зелена берза. Делењето на бесплатни примероци има за цел да го зголеми опсегот на гласот на земјоделците, заедно да ги решиме децениските земјоделски проблеми, натежнати врз сите нас. Заедно да го продолжиме патот кој започнавме да го трасираме. Креирајте го Вашиот весник, според Вашите желби и потреби. Ние сме тука за Вас. Редакцијата на нашиот и Ваш весник, Ви стои на располагање за споделување на Вашата приказна, Вашите совети и Вашето искуство во земјоделието. Контактирајте не на телефон 071 207 021, преку електронска пошта [email protected] или на страната на ФБ / Зелена Берза Срдечен поздрав, Вашата Зелена Берза

Слични написи

Back to top button
Close