fbpx
ВестиТоп вести

Ќе нема субвенции без еколошко земјоделство

Добрата земјоделска практика, квалитетот на производите, заштита на животната средина и оптимално користење на водата се условите за добивање субвенции во наредните години.

kje nema subvencii bez ekoloshko zemjodelstvo

 

По големите стопанства и земјоделците во иднина ќе мора да ги евидентираат употребените заштитни средства, ѓубривата и добиениот род.

Најмалку еднаш во пет години треба да вршат и хемиска анализа на почвата, за да се знае какви средства се користени.

Принципите на добрата земјоделска практика ќе се воведуваат постепено и на почетокот ќе важат само за одредени производители и за поголемите стопанства.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close