Лозарите најавуваат радикални мерки

 

Синоќа лозарите од Тиквешијата се собраа на протест на плоштадот во Кавадарци. На тој начин го изразија својот револт кон винариите заради ниските откупни цени на грозјето.

Лозарите  остануваат на нивните барања за зголемување на цените на грозјето и доколку не настани проомена во ценмите., лозарите ќе применат радикални мерки. Како што информира Претседателот на регионалното здружение “Напредни лозари” Трајче Кулев , лозарите ја поддржуваат идејата за блокирање на патиштата.

Најавена е средба со надлежните, на која ќе се разговара за актуелната состојба.

 

Зелена берза

 

Share Button