fbpx
ВестиВиноВкусот на традицијатаСовети

Лук, натопен во црвено вино – хербален лек

Овој хербален лек ги комбинира корисните својства на вашиот омилен лук и црвено вино.

Добиената смеса може да спречи многу болести, ја прочистува крвта, го зајакнува имунолошкиот систем, го отстранува лошиот холестерол, го подобрува кардиоваскуларниот систем, го отстранува вишокот сол во организмот, ја зголемува издржливоста, дава енергија и се бори со инфекциите.

Лук и вино – комбинација што убива настинка! Пред сè, овој лек има силни својства во борбата против разни видови рак.

Еве што ви треба:

Подготовка:
Излупете лук и измешајте го во стаклена тегла со половина литар вино. Препорачуваме користење лук продаден од баби наместо кинески лук продаден од супермаркети.

Кинескиот лук има ниски терапевтски својства. Исто така, можете да го намалите лукот на половина, во тој вид тој ќе се впива многу подобро, а и ефектот од поставувањето ќе биде многу помоќен. На овој начин, вкусот на поставувањето ќе биде доста специфичен.

Затворен сад со смесата се чува две недели на место заштитено од сонце. Во исто време, мешајте ја смесата 2-3 пати на ден.

На крај, течноста се исцедува и се чува во темен сад.

Овој еликсир може да се прави најмалку двапати годишно. Пијте 2-3 лажици дневно еден месец.

 

Валентина Соколовска

за Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close