fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Марјанчо Цветкоски досега посеа 8 хектари под жито, ако го послужи времето ќе посее уште 5 хектари

Земјоделци што не се откажуваат од земјата!

Нашиот земјоделец Марјанчо Цветкоски од селото Марул, прилепско оваа есенска сеидба работи вредно и досега посеа 8 хектари под јачмен и пченица, вели ако го послужи времето ќе посее уште 5 хектари.

-Работиме ден и ноќ само да стасаме да го реализираме планираното за есенската сеидба. Рокот за сеидбата е изминат, сушата не дозволи да се посее во предвиденото време од 15 до 25 октомври, затоа ја пролонгиравме работата и сега работиме со засилен интензитет, зошто секој задоцнат ден ќе влијае на рзвојот на растението и крајно на приносот,  вели Марјанчо.

 

 

 

А.Б

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close