fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Митко Количев, еден од многуте успешни корисници на ИПАРД фондот

Во следните денови во стопанскиот двор на Митко се очекува да пристигне и новиот трактор кој е набавен преку програмата за рурален развој

Митко Количев преку мерката за инвестиции во материјални средства на земјоделските стопанства има набавено тракторска приколица, двобразден плуг, фреза, мулчер, рамњач и депозитор за ѓубре за кои има добиено финансиска помош од 213.547 денари од ИПАРД, што претставува 60% од вкупната инвестиција.
-Во следните денови во стопанскиот двор на Митко се очекува да пристигне и новиот трактор кој е набавен преку програмата за рурален развој, која истотака ја имплементира Платежната Агенција.
Нашите програми, мерки и нашата работа остануваат усмерени кон поддршка на секој земјоделец, напиша директорот на Платежната агенција Никица Бачовски .
. ✔
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close