fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

МЗШВ-Наскоро исплата на средства за зелена нафта

Дополнително како резултат на новиот модел за субвенционирање, кон сите земјоделци следува реализирање на 30% авансна исплата на субвенциите. Земјоделците, за прв пат во една година, ќе добијат дел од субвенциите за истата тековна година, соопштија од МЗШВ.

Следува мерката за субвенционирано гориво за земјоделска механизација, односно зелената нафта, мерка за која нашата држава е единствена во регионот со таков вид на поддршка кон земјоделците. Дополнително како резултат на новиот модел за субвенционирање, кон сите земјоделци следува реализирање на 30% авансна исплата на субвенциите. Земјоделците, за прв пат во една година, ќе добијат дел од субвенциите за истата тековна година, соопштија од МЗШВ.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close