вести

Најран почеток на бербата на грозје во Италија

(Oвој напис е објавен на: август 7, 2017)

grozje

Во Италија почна бербата на грозјето, што е најран почеток во деценијата, поради топлотниот бран и сушата.

Производителите на пенестото бело вино Спуманте во областа Франчијакорта во Ломбардија во северна Италија, почнаа да го берат грозјето 10 дена порано во однос на почетокот на ланската берба.

 


 

вечер

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close