fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Николовски до тутунарите-Министерството е партнер на тутунарите!

Овие денови бележиме зголемување на откупните цени за предаден тутун, а искрено очекувам цената да достигне над 360 денари.

Овие денови бележиме зголемување на откупните цени за предаден тутун, а искрено очекувам цената да достигне над 360 денари.
Апелирам до сите откупувачи, при зголемувањето на откупните цени, во предвид да имаат ретроактивна исплата до секој еден кооперант, што претходно тутунот го предале по старите цени.
Тутунарите не се сами и сите механизми како министерство заедно со ДИЗ ќе ги искористиме, за да маката на тутунарите биде испочитувана.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close