fbpx
Вести

Ниските температури ги испразнија пазарите – производите завршуваат во отпад

Продавачите на Бит Пазар се жалат дека од ниските температури е намалена продажбата. Производите секој ден завршуваат во отпад. Според продавачите, причината зашто е намален бројот на купувачи не е само финансиска состојба, но и ниските температури кои ја опфатија нашата држава.

niskite temperaturi gi ispraznija pazarite proizvodite zavrshuvaat vo otpad

 

„Слабо се продава бидејќи е многу ладно. Цените се многу ниски, но народот нема пари.“, изјави еден од продавачите.

„Производите се замрзнати, па потоа треба да ги фрлиме во отпад, многу е ладно. Денеска нема продажба бидејќи температурите се ниски.“, изајви продавач.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close