fbpx
Вести

Нов тендер за Џумајлија

Повеќе домашни и странски компании се јавиле на тендерот за закуп на преостанатите три географски целини на поранешниот агрокомбинат Џумајлија.

nov tender za dzumajlija

 

Формирана е посебна комисија која треба да изврши евалуација на најдобрите понуди по што ќе следи јавно електронско наддавање. Предност ќе имаат компаниите што понудиле највисока цена за закуп на земјиштето и за изградба на објекти за примарно земјоделско производство.

Сите проблеми со Џумајлија настанаа откако контроверзниот индиски бизнисмен, Субрата Рој, склучи договор со владата за закуп вреден 200 милиони евра.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close