fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Бачовски-Инвестициите во модернизација на преработувачките процеси со ИПАРД фондот

Вивакс е успешен корисник на ИПАРД II

Инвестициите во модернизација на преработувачките процеси се секогаш во фокусот кога станува збор за ИПАРД фондот

Вивакс е успешен корисник на ИПАРД II.
Оваа компанија која се занимава со производство и продажба на природни овошни сокови со финансиска поддршка од АФПЗРР има набавено спектрофотометар, термореактор со 24 отвори, електричен палетен вилушкар, рачен палетен вилушкар, автоматски дигитален рефрактометар, аналитичка вага, а поддржан е и нивниот проект за екплоатација и третман на бунарска вода.
Целата инвестиција е ко-финансирана од ИПАРД програмата со 5️⃣0️⃣ % од вкупната вредност на инвестицијата или 3️⃣.1️⃣ милиони денари, објави Никица Бачовски, директор на Платежната агенција.
Можно е да е слика од овошје и внатре
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close