fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

НОВО! Има пари за овоштарите-за оддржување на постоечки овошни насади

Бачовски потврдува Исплатени се 9563 овоштари со вкупна финансиска поддршка од 123.2 милиони денари

Агенцијата за финансиска поддршка ја реализираше авансната исплата по обработлива површина за оддржување на постоечки овошни насади.
Корисници на оваа мерка се сите земјоделски стопанства со минимум 0,2 ха површина со овошен насад.
Висината на поддршката е 12000 денари / хектар.
Исплатени се 9563 овоштари со вкупна финансиска поддршка од 123.2 милиони денари, што изнесува 3️⃣0️⃣% од буџетот за поддршка на овоштарите за 2022 година.
Со оваа нова мерка даваме значителен придонес во правец на навремена поддршка за земјоделците.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close