fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Објавена втората листа на добитници на ваучери од 200 евра за летување

Листата на одобрени потврди за користење на средства за организиран одмор во износ од 12.000 денари може да ја проверите во линкот

Министерството за економија ја објави втората листа на одобрени потврди за користење на средства за организиран одмор во износ од 12.000,00 денари за граѓани со ниски месечни примања односно за семејства кои не го надминуваат нето износот од 30.000 денари.

Министерството за економија претходно обезбеди дополнителни 23 милиони денари за ваучери за туризам од 12.000 денари за лица со ниски приходи кои што аплицираа на Јавниот повик. Со ребалансот на Буџетот за 2021 година обезбедени беа дополнителни средства за ваучери за туризам, со што над 3.500 граѓани со ниски приходи оваа година ќе може да летуваат во домашните туристички капацитети.

Претходно беа издадени 1.250 ваучери од 12.000 денари за туризам во вредност од 15 милиони денари колку што беа предвидени во Програмата за домашен туризам за работници со ниски приходи 2021 година.

Ваучерот за користење на средства за организиран одмор ќе може да се искористи најдоцна до 30 ноември 2021 година, во некој од угостителските објекти од листата на пријавени угостителски објекти за сместување, објавена на веб- страната на Министерство за економија

Добитниците на потврди кои се од Скопје, истите ќе можат да ги подигнат во Министерството за економија – Сектор за туризам и угостителство, од понеделник 16.08.2021 година, од 09:00 до 14:00 часот. На добитниците кои не се од градот Скопје истите ќе им бидат испратени по пошта.
Листата на одобрени потврди за користење на средства за организиран одмор во износ од 12.000 денари може да ја проверите на овој линк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close