fbpx
Вести

Oкрупнувањето во аграрот носи поголеми приноси со помали трошоци

 

okrupnuvanjeto vo agrarot nosi pogolemi prinosi so pomali troshoci

Расте бројот на земјоделци кои се здружуваат во задруги. Мерките со кои државата го стимулира здружувањето го даваат својот ефект. Само годинава се формирале 10 кооперативи во земјава. Со тоа бројката се зголеми на вкупно 37.

Една од мерките е покривање на целата плата на управителот во првата година, со намалување на поддршката за 20 отсто секоја наредна година. Државата покрива и 90 отсто од трошоците за набавка на земјоделска механизација.

Од Федерацијата на фармери велат дека окрупнувањето на производството носи поголеми приноси, а воедно ги намалува трошоците што ги имаат земјоделците.

 

Тагови

Слични написи

2 Comments

  1. Rastreador de celular – Aplicativo de rastreamento oculto que registra localização, SMS, áudio de chamadas, WhatsApp, Facebook, foto, câmera, atividade de internet. Melhor para controle dos pais e monitoramento de funcionários. Rastrear Telefone Celular Grátis – Programa de Monitoramento Online.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Close