fbpx
ВестиФотогалерија

Оризови полиња низ објективот на Зелена берза

Кочанското поле каде се произведува македонскиот ориз, е една од целите за развој на земјоделството. Кочани е град претпознатлив по производството на оризова арпа од која се добива бел ориз како бренд надалеку познат  во светот по својот квалитет. Од оваа земјоделска култура опстојуваат 3 500 земјоделски семејства во Кочанскиот регион.

Слични написи

Back to top button
Close