вести

Ова познато чоколадо крие голема тајна, а голем број луѓе се уште не знаат за неа!

Ова познато чоколадо крие голема тајна, а голем број луѓе се уште не знаат за неа!

Познатото швајцарско чоколадо крие тајна за која знаат само малкумина – еве за што се работи…

Често го јадеме и пред да го погледнеме пакувањето. Токму поради тоа, многумина од вас веројатно не ја забележале тајната која се крие на пакувањето на ова чоколадо.

Во продолжение погледнете за што точно се работи…

Гледате ли планина?

Се работи за планината Матерхорн, која припаѓа на Алпскиот планински масив, и се наоѓа помеѓу границата на Швајцарија и Италија, планината крие една тајна…

Сега е веќе јасно. Се работи за мечок. И тоа не било каков!

Се работи за познатиот Бернски мечок, симбол кој се наоѓа на грбот на градот Берн.

 


 

centar.mk

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close