fbpx
Агро бизнисВестиМакедонија

Ова се хотелите во кои ќе може да ги искористите ваучерите за одмор

За оваа мерка државата издвои 15 милиони денари за вкупно 1.250 ваучери.

Надлежните ја објавија листата на хотели кои ќе примаат гости со ваучери за одмор , мерка која важи за работници со ниски приходи чии месечни примања во семејството не го надминуваат нето износот од 30.000 денари.

За оваа мерка државата издвои 15 милиони денари за вкупно 1.250 ваучери.

Во листата се наоѓаат вкупно 76 хотели и тоа најмногу се наоѓаат во Охрид, но има и од скоро сите краеви на државата.

Ваучерите за одмор од 12 000 денари може да се искористат  во категоризираните угостителските објекти а целата листа може да ја видите тука.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close