fbpx
Вести

Почна пријавувањето за субвенции за печки на пелети

пецка на пелети_2

Правото на учество, критериумите, начинот на остварувањето на правото на надоместок, како и начинот на спроведување на повикот се утврдени со јавниот повик кој е објавен на веб-страницата на Град Скопје.

Пријавувањето за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на Град Скопје за купување печки на пелети за 2017 година почнува од денеска и ќе трае до 13 март годинава. Надоместот ќе биде реализиран по принципот „прв дојден прв услужен’’, информира Град Скопје.

Правото на учество, критериумите, начинот на остварувањето на правото на надоместок, како и начинот на спроведување на повикот се утврдени со јавниот повик кој е објавен на веб-страницата на Град Скопје.

Град Скопје апелира до потенцијалните учесници на јавниот повик пред поднесувањето на документацијата внимателно да ги прочитаат начинот, условите и критериумите за учество, па потоа со целосно комплетирана документација, согласно со правилата да поднесат барање за надоместок на дел од трошоците.

Ова е втор јавен повик за надоместок на трошоци за набавка на печки на пелети. Првиот беше објавен минатата година и беше субвенционирана набавката на печки на 196 граѓани, а Град Скопје за овој проект имаше обезбедено 5.896.000 денари, велат од Градот и додаваат дека за годинава за надоместок на дел од трошоците за набавка на печка на пелети се обезбедени 10 милиони денари.

 


 

мрт

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close