вести

Поголема поддршка за овчарството

ovca

Се одржа првата седница на Агросоветот. Државата ќе обезбеди поголема поддршка за овчарството и оваа гранка ќе биде приоритет при земјоделските политики во иднина.

На следниот повик за доделување на државно земјиште предност ќе имаат сточарите а распределбата од догодина ќе оди преку општините.


 

сител

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close