fbpx
Вести

Потпишана Декларација за формирање на Национален комитет за семејно земјоделство

deklaracija

Федерцијата на фармерите на РМ, Институтот за развој на заедниците и Мрежата за рурален развој на РМ  потпишаа Декларација за формирање на Национален комитет за семејно земјоделство во државата. Комитетот ги обединува сите заинтересирани страни кои имаат за цел да го подржат процесот и развојот на семејното земејоделство и ќе се залага за подршка на семејствата кои се занимаваат со земјоделие преку развој на мерки и спроведување на активности согласно потребите и предизвиците за нивен развој. Националниот комитет ќе комуницира и соработува со сите правни и физички лица, државни и општински организации, институции и здруженија кои можат да помогнат развој на семејното земјоделство во Република Македонија.


 

федерација на фармери на република македонија

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close