fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Потсетување за јавниот повик наменет за земјоделските задруги!

За инвестиции за примарно земјоделско производство, најмногу до 700.000 денари по корисник за набавка на механизација и опрема

Висината на финансиската поддршка изнесува:
За инвестиции за примарно земјоделско производство, најмногу до 700.000 денари по корисник за набавка на механизација и опрема и
За инвестиции за преработка на земјоделски производи, најмногу до 1.500.000 денари по корисник за набавка на опрема, маркетинг услуги и услуги за достигнување на стандарди.
Краен рок за доставување на барање за доделување на неповратна финансиска поддршка по овој јавен повик е 17 јуни 2023 година. Аплицирајте и искористете ја можноста!, повикува министерот Љупчо Николовски
Повеќе информации на следниот линк:

Слични написи

Back to top button
Close