вестиТоп вести

Приказна од тиквешијата низ фотографии

Пролетта е период кога сите патишта водат кон нивите, лозјат и останатите површини за работа. За жал  сите земјоделци немаат исти услови за работи. Секој со своите обврски и проблеми. Поупорните се борат и се обидуваат да го реализираат она што го зацртале во своите производствени планови. За жал ги има и оние што се откажуваат и ги нашуѓтаат работните површини. Проследете ја приказната од тиквешијата преку фотографиите што до Зелена берза ги испрати Зоран Пешков чиј чозов насад се наоѓа во близина на Ресава. И покрај проблемот со водоснабдувањето во овој крај, Зоран се обидува да ги спроведе сите потребни активности на својот насад , со цел на есен сепак да собере род.

 

П.Ј.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close