вести

Програмата за рурален развој дава одлични резултати – вложени се 33 милиони евра

(Oвој напис е објавен на: февруари 22, 2017)

Владата со нова програма за рурален развој во износ од 33,3 милиони евра. Земјоделството со помош на оваа програма секоја година ја зголемува конкурентноста во производството и го подобрува животот во руралните средини.

programata za ruralen razvoj dava odlichni rezultati vlozheni se 33 milioni evra

 

Подигнување на нови лозови и овошни насади, набавка на добиток, механизација, системи за наводнување и поддршка на млади земјоделци се дел од мерките кои и оваа година ќе се ко-финансираат преку програмата за рурален развој. Парите главно ќе се користат за изградба на нови локални патишта.

Покрај зголемувањето на конкурентноста на земјоделските стопанства се обезбедуваат и финансии за нови локални патишта, водоводи и инфраструктурата во руралните подрачја.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close