вести

Реално намалување на прометот кај трговијата на мало со непрехранбени продукти

trgovija

Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, во трговијата на мало, во декември 2017 година во споредба со декември 2016 година, гледано по групи и класи, зголемување на прометот е забележано во групите: Трговија на мало со храна, пијалаци и тутун (номинално за 5.1%, а реално за 2.4%) и Трговија на мало, со автомобилски горива (номинално за 7.4%, а реално за 1.2%).

Намалување на прометот е забележано во групите: Трговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво (номинално за 6.7%, а реално за 4.8%) и Трговија на мало, освен трговија со горива (номинално за 1.5%, а реално за 2.9%).


 

biznisvesti.mk

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close