fbpx
ВестиВиноМакедонија

Тиквеш лани работел со намалена добивка

-Намалувањето на приходите се должи на намалени приходи генерирани од домашниот пазар за (19,6 %) и од странските пазари за (5,7%). 

Од вкупните приходи винарската визба Тиквеш АД Кавадарци забележа намалување од 13,7 %, односно намалување за 240,7 милиони денари ,н информираат од компанијата преку Македонска берза

-Намалувањето на приходите се должи на намалени приходи генерирани од домашниот пазар за (19,6 %) и од странските пазари за (5,7%).

Бруто добивката бележи намалување од 24 %.

Повеќе на линкот https://emagazin.mk/tikvesh-lani-rabotel-so-namalena-dobivka/

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close