fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Се бараат можности за откуп и пласман на пролетната зелка

Пред почетокот на бербата на пролетната зелка, на терен меѓу граѓаните, ја согледуваме моменталната состојба со производни количини, очекуван откуп, откупни цени и пласман. Владата е во секој момент тука да интервенира преку бројни мерки, програми и нови механизми.

Пред почетокот на бербата на пролетната зелка, на терен меѓу граѓаните, ја согледуваме моменталната состојба со производни количини, очекуван откуп, откупни цени и пласман. Владата е во секој момент тука да интервенира преку бројни мерки, програми и нови механизми.
Светската криза бара максимална мобилизираност од сите чинители во земјоделскиот сектор, веќе се прават анализи каде може да се обезбеди извозот како алтернатва за оние количини што се извезуваа во Русија и Украина.
Секојдневно контактираме и со дипломатските претставништва, со цел да се најдат алтернативни пазари, за подобар пласман на македонските земјоделско прехранбени производи, објави министерот Љупчо Николовски на Фејсбук.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close