вести

Шарпланинска костенијада во Беловиште

 

sharplaninska kostenijada vo belovishte

Костеновото дрво може да помогне во надминувањето околу загадувањето на воздухот и другите проблеми со природата. Засадувањето повеќе костени ќе значи подобра животна средина, порачуваат одгледувачите од денешната Шарпланинска костенијада што се одржа во тетовско Беловиште.

Исто така, се смета дека и консумирањето на костеновиот плод, како и медот од костен позитивно влијае врз човековото здравје.

Костенот поради ракот на стеблото е прогласен за редок вид дрво во шума.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close