fbpx
Агро бизнисВестиМакедонија

Што се бара? Околу 5000 слободни работни места во Македонија.

Во услов на пандемија, кога постојано луѓето остануваат без работа, во моментов во Агенцијата за вработување на Република Македонија има над 4.900 слободни работни места, за различни позиции. 

Во услов на пандемија, кога постојано луѓето остануваат без работа, во моментов во Агенцијата за вработување на Република Македонија има над 4.900 слободни работни места, за различни позиции.

Се бараат разни видови на профили на работници, со различен степен на образование, стручност, искуство и во разни стопански и нестопански дејности, од страна на компании кои се лоцирани во различни региони и општини во државата. Финансиски службеници, комерцијалисти, наставници, сметководители, но и возачи, келнери, шивачи, работници во производство, обезбедувачи се само дел од профилите на кадар за кој се објавени огласи од страна на македонските деловни и неделовни субјекти.

Сите овие огласи се јавни и видливи и секое заинтересирано лице може да ги види на веб страната на АВРМ .

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close