fbpx
Фотогалерија

Штркови низ објективот на Ивона Кочов (фотогалерија)

Птиците секогаш се предизвик за фотограферите

Штрковите се неми, не испуштаат гласови, а комуницираат со штракање на клунот. Многу видови се преселници. Повеќето од нив јадат жаби, риби, инсекти, црви, мали птици и мали цицачи. Поради крупното тело, а и големите крилја кои достигнуваат распон и до 3,2 метра, при летањето штрковите ги користат воздушните струења.

Слични написи

Back to top button
Close