fbpx
ВестиВино

Субвенции за транспортни трошоци на винарските визби

До 15-ти јануари 2016 винарските визби кои годинава вршеа откуп на винското грозје ќе можат да поднесуваат барања за субвенционирање на транспортните трошоци.

subvencii za transportni troshoci na vinarskite vizbi

 

Државата доделува неповратни средства за транспортот на грозјето од регистриран откупен пункт до винарска визба и тоа за одалеченост до 30 километри по 0,45 денари за килограм, до 80 километри по 0,75, до 110 по 1,25 и за повеќе од 111 километри по 1 и пол денар за килограм грозје.

Право на користење на овие средства имаат само регистрирани капацитети за производство на вино.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close