fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Субвенции од 10.000 денари за зачувување на старите занаети

Паричната субвенција изнесува 10.000 денари по апликант, соопштија од Град Скопје.

Градот Скопје го објави јавниот повик за субвенционирање на стари занаети и занаетчиски дејности во изумирање во градот.

– Со цел поттикнување на развојот на традиционалните занаети преку субвенционирањето на стари занаети и занаетчиски дејности во изумирање на територија на градот Скопје, преку Програмата на активностите од областа на локалниот економски развој на подрачјето на Град Скопје за 2023 година во Буџетот на Град Скопје предвидени се средства во висина од 1.000.000,00 денари. Паричната субвенција изнесува 10.000 денари по апликант, соопштија од Град Скопје.За потребни документи за пријавување, како и за субвенционирањето на трошоците повеќе детали се објавени во јавниот повик како и на линкот https://skopje.gov.mk/…/javen-povik-za-subvencii-za… , а информации може да се добијат и во Секторот за локален економски развој, на телефон (02) 3297-284 или на e-маил адресата Biljana.Stojmanovska@skopje.gov.mk .

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close