Без категоријаВестиСовети

Верувања поврзани со 1 јануари

Не треба да заборавите да им честитате Новата година на најблиските, затоа што ќе бидете далеку од нив во наредната година.

Долгата традиција на славење на Нова Година доведе до многу суеверија кои и денес продолжуваат да преовладуваат во нашето општество.

Едно од важните верувања се однесува на емоционалните односи со драги луѓе. Имено, не треба да заборавите да им честитате Новата година на најблиските, затоа што ќе бидете далеку од нив во наредната година.

Финансиската безбедност е една од работите за кои се стреми секој од нас, затоа постои силна верба дека не треба да се позајмуваат пари на 1 јануари, бидејќи таквиот почеток на годината предвидува уште дванаесет месеци материјални проблеми.

Не изнесувајте ништо од куќата на 1 јануари!

Ова верување важи за апсолутно сè; се верува дека не треба да го фрлате ѓубрето од куќата на овој ден. Колку и да звучи ригидно, ова правило е флексибилно и различно во сите делови на светот.

Некои луѓе сметаат дека е во ред да се изнесуваат одредени работи на 1 јануари ако претходно нешто се донесе во куќата.

Суеверието вели дека не е добро да се работи претерано на 1 јануари. Голем ангажман, особено започнување на нова активност на овој ден, значи дека нема да биде просперитетно, туку напротив – ќе биде осудено на неуспех.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close