fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

ВИДЕО-Се планира продажба на државна земја која е дадена под закуп по цени од 0,20 до 1 евро по квадрат

Се подготвува закон со кој се предвидуваат неколку механизми за продажба на илјадници хектари државно земјоделско земјиште.

Владата подготвува закон со кој се предвидуваат неколку механизми за продажба на илјадници хектари државно земјоделско земјиште. Се планира продажба на државна земја која е дадена под закуп по цени кои се движат од 0,20 до 1 евро по квадрат, како и огромна површина слободно земјоделско земјиште по пат на јавно наддавање со почетни цени кои не надминуваат 1 евро за квадрат. Експерти предупредуваат на опасност од неповратно губење на државни ресурси.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Мартин Пушевски
Монтажер: Ристо Душковски
Сниматели: Љубомир Домазетов, Иван Поповиќ

https://samoprasaj.mk/naacik/1989-2021-05-08-08-00-00

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close