fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Во март намален бројот на работници во индустријата

Според статистичките податоци, намалување има во секторите Рударство и вадење на камен од 3,7 проценти, Преработувачката индустрија за 1,4 проценти и во секторот Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација за 1,7 проценти.

Државниот завод за статистика објави дека бројот на работници во индустријата во март е намален за 1,5 проценти во споредба со март минатата година.
Според статистичките податоци, намалување има во секторите Рударство и вадење на камен од 3,7 проценти, Преработувачката индустрија за 1,4 проценти и во секторот Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација за 1,7 проценти.
Во периодот јануари-март има намалување на бројот на работници во индустријата за 2,1 процент.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close