fbpx
Вести

Водич за санација на поплавени почви

vodich za sanacija na poplaveni pochvi

Практичен водич и мерки за санација на почвите во поплавените подрачја ќе промовира денеска Федерацијата на фармери на Македонија (ФФРМ).

Содржината на водичот ја подготвија професори од Факултетот за земјоделски науки и храна Скопје и Шумарскиот факултет – Скопје, како заедничка иницијатива со ФФРМ.

Во водичот главен акцент е ставен на последните поплави и поројни текови  во тетовскиот, скопскиот, струмичкиот и пелагонискиот регион. Целта е да се преземат превентивни мерки за намалување на последиците доколку се повторат.

Изработката на водичот е во рамки на проектот „Институционална поддршка на ФФРМ“, поддржан од We Effect

 

Тагови

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Close