fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

За 16,2 отсто намалени откупот и продажбата на земјоделски производи За 16,2 отсто намалени откупот и продажбата на земјоделски производи | opserver.mk

Намалени се откупот и продажбата на речиси сите земјоделски производи, соопшти Државниот завод за статистика. За 16,2 отсто намалени откупот и продажбата на земјоделски производи | opserver.mk

Во второто тримесечје од 2020 година откупот и продажбата на земјоделски производи изнесува 2.610.853.000 денари, што во однос на истиот период лани претставува пад од 16,2 процента. Кај откупот на земјоделски производи од индивидуални производители е забележано намалување за 17, а кај продажбата на земјоделски производи од сопствено производство намалување за 15,5 проценти.
За 16,2 отсто намалени откупот и продажбата на земјоделски производи | opserver.mk

Слични написи

Back to top button
Close