fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

За над 600 илјади семејства Владата ја субвенционира цената на струјата

Обезбедени се средства за продолжување на мерката за субвенционирање на цената на струјата за граѓаните и малите потрошувачи.

Обезбедени се средства за продолжување на мерката за субвенционирање на цената на струјата за граѓаните и малите потрошувачи.

За над 600 илјади семејства во државата Владата предводена од СДСМ ја субвенционира цената на струјата и тоа до 90%.

Субвенционирана струја имаат и 68.000 мали потрошувачи во кои се вработени 98% од работниците во приватниот сектор.

Дополнителна придобивка за граѓаните е враќањето на евтината тарифа за електрична енергија за домаќинствата, секој ден од 13 до 15 часот.

Домаќинствата имаат на располагање вкупно 11 часа евтина електрична енергија во текот на едно деноноќие од понеделник до сабота и 24 часа во неделите.

Со СДСМ сите граѓани добиваат повеќе“.

Соопштение на СДСМ

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close