fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

За сточарите: 6 илјади денари по хектар-нова мерка за поддршка во одржување на ливадите

Од досегашните 360.000 денари по овчар, на 620.000 денари се зголемува платата за овчарите

За сточарите:

Креирана е нова мерка за поддршка во одржување на ливадите, во висина од 6.000 денари по хектар. Мерка по европски стандарди, која има за цел да ги стави во функција површините со намена ливади и пасишта, за производство на храна за добитокот. Преку програмата за рурален развој ги помагаме сточарите во трошоците за ангажирање на работна сила за чување и напасување на добитокот на пасишта или ливади. Од досегашните 360.000 денари по овчар, на 620.000 денари се зголемува платата за овчарите, а дополнително се трга досегашниот критериум над 700 метри надморска висина, стои во соопштението

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close