fbpx
ВестиТоп вести

     ЗЕЛЕНИ АФОРИЗМИ со Миле Ѓорѓијоски

 

Колку повеќе тежи родот на земјоделците, за толку повеќе ќе ги олеснат накупците.

**

Држете растојание. Не мора да знаат сите дека ви кркорат цревата.

**

Уште пред појавата на коронавирусот жените ги криеле годините. Се плашеле да не станат ризична група.

**

Нас стандардот ќе не спаси од КОВИД-19! Во првобитната заедница немало таков вирус.

**

Правам ребаланс на семејниот буџет. Префрлам од шупливо во празно

**

Не се сите наши земјоделски работници слабо платени. На пример, оние што работат на нивите по Италија, Швајцарија…

**

За оние што го обраа бостанот, сите времиња се исти.

**

Не им се поклонувајте на накупците – ќе ве јавнат.

**

Знаат дека се боси, затоа не ни се симнуваат од грбот.

**

Не постиме секој ден: понекогаш не јадеме ништо.

**

На добар пат сме да станеме бесмртни: со пензија тешко се живее, ама и тешко се умира.

Автор: Миле Ѓорѓијоски

Автор: Блаже Докуле

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close