вестиТоп вести

Земјоделците од М.Каменица добија картички за зелена нафта

Градоначалничката на Македонска Каменица, Соња Стаменкова, која им ги врачи картичките на земјоделците изјави дека помошта е од огромна важност за земјоделците.

– Во нашиот крај, заедно со соседната општина ќе бидат опфатени 1.200 земјоделци. Предвидениот буџет на ниво на држава е 200 милиони денари. Земјоделците од каменичкиот и делчевскиот регион, заедно имаат на располагање 2,4 милиони денари за оваа намена, што ќе значи поекономично производство и намалување на трошоците на земјоделците, рече Стаменкова.

Претходно, картички за зелена нафта беа распределни и на земјоделците од општините Делчево и Берово.

извор: либертас

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close