Зошто скопска „Европа“ вложи пола милион евра во акции на „Фершпед“?

(Oвој напис е објавен на: June 4, 2018)

Околу половина милион евра платила скопската кондиторска индустрија „Европа“ во мај за грст акции во „Фершпед“, а лани во јуни пак продаде  120 акции во  најголемата македонска шпедитерска куќа „Фершпед“ .

Оттука се поставува прашањето зошто компанијата што продаде акција со капитална загуба пред помалку од година сега повторно купува од истата акција?

Акциите што лани ги продаде беа по ццена од 44.000 денари за акција, а сега купува по цени над 55.000 денари за акција.


 

фактор